وکیل اجرت‌المثل - موسسه حقوقی وکیل خانواده

وکیل اجرت‌المثل

توضیحاتی درباره‌ی وکیل اجرت‌المثل

درباره‌ی اجرت‌المثل باید گفت که حقی است که به زوجه داده می‌شود و مرد موظف است آن را پرداخت نماید. پس در کل می‌توان گفت که اجرت‌المثل برای زن می‌باشد. اما این حق برای کارهایی که زن انجام می‌دهد ولی در اصل وظیفه‌ی او نیست پرداخت می‌شود. برای مثال می‌توان گفت که گوش کردن به حرف زوج از وظایف همسر است و جزو تمکین عام می‌باشد. اما ادای وظایف زناشویی توسط زن در گروه تمکین خاص دسته بندی می‌شود و زن باید از لحاظ زناشویی نیز همسر خود را تمکین کند. اگر زوجه در ادای وظایف زناشویی مشکلی داشت وکیل اجرت‌المثل می‌تواند از صحت و درستی این مشکل اطمینان حاصل کند. مادر این مقاله می‌خواهیم درباره ی وکیل اجرت المثل(به انگلیسی: lawyer of the reward) و اینکه اجرت المثل چیست توضیحات کامل و جامعی را ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید تا بتوانید بهتر وکیل اجرت المثل را بشناسید.

وکیل اجرت‌المثل
وکیل اجرت‌المثل

زن چه زمانی می‌تواند دعوی اجرت‌المثل زندگی را مطرح نماید؟

در چندین حالت مختلف زن می‌تواند دعوای اجرت‌المثل زندگی را مطرح کند که در ادامه به این حالات اشاره خواهیم کرد و زوجه میتواند با مطرح کردن این مشکلات با وکیل اجرت‌المثل انها را در دادگاه مطرح کند. این حالات عبارتند از:

_در صورت مطرح شدن دعوای طلاق

_هنگامی که زن دعوای طلاق را درخواست نکرده باشد و یا زن دچار هیچ تخلفی نشده باشد.

_اگر زن کارها و فعالیت‌هایی را انجام دهد که هیچکدام از آنها جزو وظایف او نبوده باشد.

درکل وکیل اجرت‌المثل می‌تواند تمامی این موارد را پیگیری کند و در اسرع وقت به نتیجه نهایی برسد.

شرایط لازم برای بهره‌مندی و دریافت اجرت‌المثل

برای اینکه زن بتواند اجرت‌المثل را دریافت کند باید شرایط خاصی را داشته باشد که این شرایط عبارتند از:

_فقدان قصد تبرع: در برخی از موارد مشاهده شده‌است که زوج قصد ندارد هیچکدام از حقوق زن را پرداخت نماید و تا به حال هیچ کدام را پرداخت نکرده است. در این صورت زن می‌تواند درخواست اجرت‌المثل بدهد. البته برای اینکه زوجه بتواند این حق را دریافت کند نیاز به وکیل اجرت‌المثل دارد تا تمامی کارها را از راه درست و قانونی پیش ببرد. زیرا احتمال اینکه زوج از پرداخت اجرت‌المثل اجتناب کند بسیار زیاد است.

_زوجه درخواست طلاق نداده باشد: برای آنکه زن بتواند اجرت‌المثل را دریافت کند زوج باید درخواست طلاق را تنظیم کرده باشد و زن میتواند با کمک وکیل اجرت‌المثل حق خود را دریافت نماید. البته در نظر داشته باشید که اگر درخواست طلاق از سوی زوج به علت تخلف زن باشد، اجرت‌المثل به زوجه پرداخت نخواهد شد. اما اگر زوجه درخواست طلاق را تنظیم کند نیز اجرت‌المثل به او تعلق نمی‌گیرد.

اجرت‌المثل را چگونه تعیین می‌کنند؟

لازم است بدانید که اجرت‌المثل تمامی زن‌ها با یکدیگر یکسان نیست و متفاوت می‌باشد. و میزان آن به عوامل مختلفی مثل سواد زوجه، شغل پدر زن، محل زندگی قبلی زن و همچنین جایگاه و نقش او در جامعه بستگی دارد. از دیگر عوامل اثرگذار برروی مقدار اجرت‌المثل می‌توان به تعداد فرزندان و همچنین تعداد سال‌هایی که زوجه با زوج زندگی کرده است اشاره کرد. به همین سبب وکیل اجرت‌المثل می‌تواند مقدار اجرت‌المثل را برای زوجه تخمین بزند.

وکیل اجرت‌المثل
وکیل اجرت‌المثل

اجرت‌المثل زن شاغل چگونه است؟

باید توجه کنید که زوجه مالک تمامی پول و دارایی‌هایی است که در زمان ازدواج و با کارکردن به دست آورده است و مرد هیچ تصرفی بر پول زن ندارد. درنتیجه زن می‌تواند پولی را که از طریق کار کردن به دست آورده است را برای منزل خود خرج نکند. البته باید توجه داشت که زنی که شاغل است مدت زمان کوتاه‌تری می‌تواند در منزل حضور داشته باشد و به همین علت اجرت‌المثل زنی که خانه‌دار است از زنی که شاغل است بیشتر می‌باشد. البته اگر کارکردن زوجه بتواند در کم کردن هزینه‌های زندگی نقش داشته باشد، زوجه می‌تواند اجرت‌المثل را به طور کامل بگیرد.

اجرت‌المثل زن پس از فوت شوهر چگونه است؟

برخی از افراد تصور می‌کنند که با فوت شوهر دیگر هیچ مهریه و یا اجرت‌المثلی به زوجه تعلق نمی‌گیرد اما اینگونه نیست. حتی با فوت شوهر نیز زن می‌تواند هم مهریه و هم اجرت‌المثل خود را دریافت نماید. در صورتی که در هنگام گرفتن اجرت‌المثل با مشکل مواجه شدید می‌توانید از وکیل اجرت‌المثل درخواست کمک کنید و در کوتاهترین زمان ممکن به حقوق خود برسید. 

اجرت‌المثل در دوران نامزدی چگونه است؟

همانطور که گفتیم اجرت‌المثل برای کارهایی که وظیفه‌ی زن نیست ولی آنها را انجام می‌دهد پرداخت می‌شود. زوجین در در دوران نامزدی در یک خانه زندگی نمی‌کنند و به همین علت بحث اجرت‌المثل در دوران نامزدی مطرح نیست و زوجه نمی‌تواند آنرا دریافت نماید. پس می توان گفت که اگر زن و مرد با هم ازدواج کنند و در یک منزل باشند، مرد باید به زن برای تمامی کارهایی که جزو وظایف او نیست اجرت المثل را پرداخت نماید.

اجرت‌المثل در طلاق توافقی چگونه است؟

اگر بخواهیم برای طلاق توافقی تعریف کلی را مطرح کنیم باید بگوییم که در طلاق توافقی دو طرف زن و مرد برروی تمامی مسایل به توافق کلی و دو جانبه رسیده‌اند. در این طلاق افراد می‌توانند سریعتر و راحت‌تر از هم جدا شوند. زوجین بر مسائل مختلفی از جمله حضانت فرزند، مهریه، نفقه و.. به توافق می‌رسند. آن ها حتی می‌توانند از وکیل اجرت‌المثل برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب کمک بگیرند. زن می‌تواند تمام یا قسمتی از مهریه‌ی خود را در طلاق توافقی به زوج ببخشد و این کار به این منظور انجام می‌شود که کارهای طلاق سریعتر به اتمام برسند. درباره‌ی اجرت‌المثل در طلاق توافقی باید گفت که اجرت‌المثل زمانی به زوجه پرداخت می‌شود که طلاق از سوی مرد باشد و مرد درخواست طلاق را تنظیم نماید. البته در صورتی که زن هیچ تخلفی را انجام نداده باشد و دلیل درخواست مرد برای طلاق به تخلف زن مربوط نباشد. پس می‌توان نتیجه گرفت که در طلاق توافقی چون هر دو طرف به طور کاملا توافقی می‌خواهند از هم جدا شوند، به زوجه اجرت‌المثل تعلق نخواهد گرفت و مرد می تواند آن را پرداخت نکند. اگر زوجه درخواست پرداخت اجرت‌المثل را داشت مرد می تواند با مراجعه به وکیل اجرت‌المثل با او مشورت کند و در دادگاه اسناد و مدارک مربوط به دادخواست طلاق توافقی را به قاضی تحویل دهد. در این صورت حق با مرد است و زن نمیتواند اجرت‌المثل را دریافت کند.

وکیل اجرت‌المثل
وکیل اجرت‌المثل

نرخ و هزینه‌ی وکیل اجرت‌المثل

در این مقاله سعی شد درباره‌ی وکیل اجرت‌المثل توضیحات کلی و درستی ارائه شود. نرخ وکیل اجرت‌المثل باتوجه به طولانی بودن و زیاد بودن پرونده متفاوت می‌باشد. شما می‌توانید برای مطرح کردن سوالات خود و یا کمک گرفتن از وکیل به مقاله های سایت‌ ما مراجعه کنید. در سایت این مجموعه نام بسیاری از وکلای مجرب و کارآزموده آورده شده‌است. شما می‌توانید باتوجه به نوع پرونده‌ی خود و همچنین بودجه و توان مالی، با یکی از آنها صحبت نمایید تا بتوانید حق و حقوق خود را در کمترین زمان ممکن به دست آورید.

از جمله اختلافاتی که بشر همواره با آن مواجه بوده، دعوا بر سر منافع، املاک، اموال، اجرت کار و… بوده است. در واقع همیشه موضوع اصلی تمامی این دعاوی نادیده گرفته شدن حق یا حقوقی از افراد است که تحت عنوان اجرت المثل شناخته می ‌شود. بر اساس اصول قانونی و شرعی زمانی که فردی با اعمال سبب وارد آمدن ضربه دیگری شود در برابر او مسئول بوده و ملزم به پرداخت خسارت است.

اینکه ضرر وارد شده به ملک یا اموال باشد و یا سبب منتفع شدن از حقوق دیگری شود تفاوتی ندارد. مسئله مهم در این شرایط آن است که ضرر وارد آمده باید حتما جبران شود. در این مقاله به بررسی انواع اجرت المثل و نقش یک وکیل متخصص در این زمینه خواهیم پرداخت. اگر کنجکاوید در این خصوص بیشتر بدانید فرصت خواندن این مطلب را از دست ندهید.

 مفهوم اجرت المثل

اجرت المثل در واقع در مقابل اجرت المسمی قرار گرفته است. بدین معنی که اگر بین دو نفر شروطی به صورت شفاهی یا کتبی قرارداد شده باشد که مثلاً خانه ای اجاره داده شود، از تخصص فردی بهره گرفته شود. شخص نامبرده نیز مبلغی را بنا بر توافق طرفین به طرف دوم پرداخت کند که از آن تحت عنوان اجرت المثل یاد می شود. به عبارت بهتر هرگاه شخصی بنا بر توافق یا عدم توافق استفاده از اموال و تخصص فرد دیگری بپردازند ملزم به پرداخت اجرت خواهد بود، حتی در شرایطی که فرد از عمل او اطلاعی نداشته باشد.

زمانی که این مشکل به صورت مسالمت‌آمیز بین طرفین حل نشود و صحبت از حق و حقوق عمده افراد به میان بیاید و دو طرف برای رسیدن به حقوق قانونی خود به مشکل و مشاجره برخورد کنند، لازم است فردی متخصص در این زمینه دخالت کند. فردی که از او تحت عنوان وکیل اجرت‌المثل یاد می ‌شود. در واقع این وکیل متخصص با اطلاع از قوانین مربوط به اجرت المثل می ‌تواند حقوق افراد را به صورت قانونی به آن ها بازگرداند.

اجرت المثل ایام تصرف

منظور از اجرت المثل ایام تصرف آن است که اگر فردی بی اطلاع و اجازه شخص دیگر از اموال او استفاده کند و اینکه منتفع شده باشد باید حق یا اجرت میرا پرداخت کند .در واقع صاحب انبار می تواند بنا بر نوع،  میزان و زمان استفاده از مال عوض آن را مطالبه نماید. تعیین میزان اجرت صاحب اموال توسط کارشناسی یا تراضی طرفین تعیین می‌ شود. اما در صورتی که فرد از پرداخت آن سرباز بزند مالک می ‌تواند با کمک وکیل اجرت المثل تنظیم شکواییه کند و حق خود را به صورت قانونی و به وسیله مراجع قضایی مطالبه کند.

اجرت المثل اموال

زمانی که دعوا بر سر حقوق بی توافق و قرارداد باشد اجرت المثل اموال مفهوم پیدا می ‌کند. به طور مثال در صورتی که فردی بدون اجازه از ماشین یا آپارتمان فرد دیگری استفاده کند، آن شخص می تواند از او درخواست اجرت المثل اموال داشته باشد.

مقدار اجرت المثل چگونه تعیین می شود؟

از آنجایی که محاسبه میزان اجرت المثل به عوامل مختلفی بستگی دارد، لیست از قبل تعیین شده ای برای محاسبه آن وجود ندارد. نکته حائز اهمیت در خصوص محاسبه اجرت المثل تخصصی بودن آن است؛ بنابراین قاضی پرونده این مسئله را به کارشناس مربوطه محول می ‌کند. این کارشناس که معمولاً از میان کارشناسان رسمی دادگستری برگزیده می ‌شود. او با بازدید اموال مربوطه قیمتی را به عنوان اجرت المثل پیش‌بینی می ‌کند که البته جای اعتراض دارد.

نحوه ثبت درخواست مطالبه اجرت المثل املاک

به طور کلی برای مطالبه اجرت المثل دو راه وجود دارد:

  • طرح دادخواست تامین دلیل اولین گام انجام این کار است. پس از طرح دادخواست باید درخواست کارشناسی رسمی کنید. تامین دلیلی پرونده جداگانه از درخواست شما خواهد بود و با استفاده از آن می توانید دلایل تان را به خوبی حفظ کنید. در انتها با نظر کارشناسی دریافت شده می ‌توانید دادخواست مطالبه اجرت المثل بر مبنای تامین دلیلی بدهید. حضور وکیل اجرت المثل در این مرحله کمک شایانی به شما خواهد کرد.
  • راه دوم بسیار کوتاه تر از راه اول است به طوری که فرد متقاضی به ‌صورت مستقیم دادخواست مطالبه اجرت المثل بر اساس نظر کارشناسی می ‌دهد. برای ثبت دادخواست خود لازم است از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام کنید. بدین صورت که با ارائه مدارک لازم، دادخواست خود را در سامانه قوه قضائیه ثبت می کنید. پس از اتمام کار طی پیامکی روز و تاریخ مراجعه به شما اعلام خواهد شد.

اجرت المثل ایام زوجیت

در این نوع واژه اجرت المثل در واقع به زنان اختصاص داده شده است. در واقع اجرت المثل مجموعه حقوق ویژه‌ای است که شرعاً و قانوناً به بانوان تعلق می ‌گیرد. این قوانین غالباً در مواردی که جزو وظایف یک زن نیست بر او صادق است. همان طور که می دانید تمکین عام و خاص از جمله وظایف زن در برابر همسرش است.

تمکین عام در واقع به معنای فرمان بردن و رعایت قوانین تعیین شده از جانب شوهر است که البته باید در موازات شرع و قانون قرار داشته باشد. به طور مثال زن برای خروج از منزل باید از شوهر خود اجازه بگیرد. تمکین خاص نیز همان انجام وظایف زناشویی است، بدین معنی که زن بدون مانع شرعی نمی تواند از انجام وظیفه زناشویی خود شانه خالی کند.

در چه شرایطی امکان مطالبه اجرت‌المثل زوجه وجود دارد؟

بر اساس قانون مدنی زن تحت شرایطی که در ادامه مطلب به آن اشاره می کنیم می‌تواند طلب اجرت المثل کند:

  • نداشتن قصد تبرع:

در شرایطی که زن در زندگی مشترک با شوهرش در قبال کارهایی که انجام می ‌دهد هیچ چشم داشتی نداشته باشد و یا به عبارت بهتر وجهی درخواست نکند، در واقع قصد تبرع داشته و می تواند تقاضای اجرت المثل کند. در واقع زوجه باید بتواند ثابت کند در ازای کارهایی که انجام داده هیچ وجهی دریافت نکرده است. در این زمان کمک گرفتن از یک وکیل اجرت المثل بسیار موثر واقع می ‌شود.

  • عدم درخواست طلاق از سوی زوجه:

به طور کلی برای آنکه زن بتواند درخواست اجرت المثل ایام زوجیت کند لازم است تقاضای طلاق از سوی شوهر صورت بگیرد. البته ممکن است با وجود طرح درخواست طلاق از طرف شوهر زن نتواند درخواست اجرت المثل داشته باشد! این اتفاق زمانی رخ می ‌دهد که درخواست طلاق مرد بنا بر عدم انجام وظیفه زن و یا مشکلات سوء اخلاق او باشد.

اجرت المثل شامل چه زنانی می شود؟

به طور کلی اجرت ‌المثل شامل تمامی بانوانی که در خانه همسر خود خدمات انجام می ‌دهند می ‌شود و فرقی ندارد که نوع ازدواج آنها دائم باشد یا موقت. یعنی برای آنکه زن بتواند درخواست اجرت المثل کند الزامی برای دائمی بودن ازدواجش وجود ندارد. در واقع تنها در زمانی که قادر به دریافت اجرت المثل خواهد بود که از همان ابتدا قصد تبرع داشته باشد. زمانی که درخواست زوجه پذیرفته شده و قاضی رای به پرداخت هزینه اجرت المثل بدهد الزامی است که تمامی مبلغ محکومیت توسط شوهر به صورت نقدی و یک جا پرداخت شود.

اجرت المثل و شروط ضمن عقد

همانند هر شرط دیگری که در زمان عقد بر ذمه طرفین واجب می شود و آنها را ملزم به انجام آن می کند، اجرت المثل نیز می ‌تواند جزء شروطی باشد که در عقدنامه قید می ‌شود. در واقع زن و شوهر می توانند در زمان عقد با هم توافق کنند که مثلاً مرد به طور ماهانه مبلغی را برای انجام امور منزل به همسرش پرداخت کند و یا حتی می‌ توانند با یکدیگر شرط کنند که هیچ مبلغی تحت عنوان اجرت‌المثل میان آنها رد و بدل نشده و زن هیچ مطالبه ای در این خصوص نداشته باشد.

 وکیل اجرت المثل

با خواندن مطالب تا به اینجای مقاله مسلما متوجه پیچیدگی مفهوم اجرت المثل شده اید. ثبت دادخواست، بررسی شرایط، اثبات وضعیت و سایر موارد این چنینی را قادر نیستید که به تنهایی پیش ببرید. در واقع کمک گرفتن از یک فرد آگاه متخصص در این زمینه نقش به سزایی در نتیجه نهایی دادخواست شما خواهد داشت. وکیل اجرت المثل با آگاهی از قوانین مربوطه و با استفاده از تجارب به دست آمده در این زمینه روند پیگیری پرونده شما را سریع تر خواهد کرد و شما با استفاده از راهنمایی های او می توانید روی موفقیت پرونده خود حساب باز کنید البته در صورتی که دعوی شما درست باشد.

کلام آخر

زمانی که حق فردی در زمینه هایی مانند اجرت کار، تصرف اموال، اجاره ملک و… ضایع می شود، می تواند دادخواست اجرت المثل طرح کند. به عبارت بهتر او قادر است در ازای ضرر وارده درخواست خسارت نماید. اینکه ضرر وارد شده در چه زمینه ای باشد تفاوتی ندارد، در واقع مسئله مهم در این زمان آن است که ضرر وارد آمده بر شخص باید جبران شود. اجرت المثل انواع مختلفی دارد که در طول مقاله به شرح آن ها پرداختیم. از آنجایی که مطالبه خسارت در خصوص امر اجرت المثل پیچیدگی های فراوانی دارد لازم است تا از فردی ماهر و آگاه برای پیش بردن پرونده و به نتیجه رسیدن آن بهره بگیریم. وکیل اجرت المثل با استفاده از اطلاعات و تجربیات خود روند پیگری پرونده را تسریع کرده و شما را به حق و حقوتان می رساند. برای استفاده از خدمات وکلای این مجموعه با ما در ارتباط باشید.

دکمه بازگشت به بالا