آیا مرد می تواند مانع ملاقات زن با خانواده اش شود؟!!! - موسسه حقوقی وکیل خانواده
خانوادهآموزش

آیا مرد می تواند مانع ملاقات زن با خانواده اش شود؟!!!

امروزه یکی از مشکلاتی که آرامش و سلامت بانوان را تهدید می کند؛ ممانعت مرد از ملاقات زن با خانواده است. چنین رفتارهایی گاهی از برداشت های غلط و اشتباهی است که از باورهای دینی ما سرچشمه می گیرد!!! اسلام گفته که زن نباید بدون رضایت همسرش از خانه بیرون برود. اما ترک رفت و آمد و دیدوبازدید با نزدیکان را نیز به شدت ناپسند دانسته است. گاهی هم مرد به دلیل سلطه ای که بر خانواده دارد؛ به خود اجازه می دهد که حقوق زن یا فرزندانش را به راحتی زیرپابگذارد.

گروه تخصصی وکیل خانواده در این مقاله به بررسی حقوق بانوانی که از نعمت دیدن خانواده خود محروم هستند؛ می پردازد.

حمایت قانون از حقوق زنان

آیا مرد می تواند مانع ملاقات زن با خانواده اش شود؟!!!

در قانون اساسی ما به شخصیت زن و حقوق معنوی او تأکید شده است. زنی که حق دیدن عزیزترین نزدیکان خود را ندارد؛ و هفته ها و ماه ها و بلکه سالها باید در خلوت تنهایی خود بنشیند؛ و اشک های مظلومانه خود را نثار عکس و خاطره شان کند؛ چگونه می توان انتظار داشت تا بتواند محیطی آرام و پر از صمیمیت و مهربانی را برای شوهر و فرزندانش آماده کند؟!!! آیا جریحه دار کردن احساسات زن، و یا اندوهگین کردن او، و یا شکستن غرورش در میان همنوعان او، و نقش بر آب کردن آرزوی کوچکش و … را نمی توان به معنای زیرپاگذاشتن حقوق معنوی او دانست؟!!!

 

ازطرفی قانون، زن و مرد را به حسن معاشرت توصیه کرده است. چگونه می توان برخی رفتارهای بی رحمانه شوهر با همسرش مثل ممانعت زن از ملاقات با خانواده اش، رابطه ای حسنه و نیکو دانست؟!!! از سوی دیگر قانونگذار عسروحرج زن، یعنی شرایطی را که او به حدی در تنگنا و سختی قرار داشته؛ که توانایی ادامه زندگی زناشویی را از دست داده باشد؛ ناپسند می داند. و چه تنگنا و مشقت و حسرتی بالاتر از اینکه عزیزی را از عزیزش دور کنند؟!!!

رابطه بین حق ریاست مرد و معاشرت زن با خانواده خود

هم اسلام و هم قانون، ریاست خانواده را با مرد می دانند. اما اینکه مفهوم این ریاست چیست؟ و در چه مواردی و تا چه اندازه ای کاربرد دارد؟ نیازمند توضیح بیشتری می باشد. ریاست مرد بر خانواده را تنها می توان عاملی برای نظارت و کنترل این نهاد مقدس و حساس دانست. نه اینکه بتواند خود را ولی و حاکم و اختیاردار انسان های دیگری بداند که خود آنها دارای درک و شعور و احساس و امید و آرزو هستند. سالهاست که برده داری منسوخ شده است!!!

اگر مردی به عنوان رئیس خانواده بخواهد تصمیمی بگیرد؛ باید آن تصمیم به نفع همه اعضا باشد. نه اینکه ریشه در زورگویی و خودخواهی او داشته باشد!!! بلکه اگر کمی محبت و عاطفه در وجود او نهفته باشد؛ باید به هنگام تصمیم گیری، تا حدودی منفعت زنش و فرزندان را بر خواسته های خود ترجیح بدهد!!! پس بی دلیل نمی تواند با رفتارها و حرکات آنها مخالفت کند؛ مگراینکه بتواند ثابت کند که برخی رفتارها برخلاف مصلحت خانواده است.ممانعت از ملاقات زن با خانواده خود قطعا به مصلحت خانواده نمیتواند باشد.

اثبات شوهر

حالا شوهر است که باید اثبات نماید که معاشرت خانم با پدر و مادر و نزدیکان خود، زیانبار می باشد؛ و سلامت اخلاقی و یا آرامش اعضای خانواده را به خطر می اندازد؛ تا بتوان زن را مجبور به تمکین و اطاعت از شوهر خود نمود. و البته که مرد در هیچ صورتی نمی تواند بین همسر خانواده برای همیشه جدایی بیندازد؛ بلکه فقط می تواند با وجود برخی مفسده ها، رفت و آمد آنها با یکدیگر را کنترل نموده؛ و محدود به زمان های کمتری نماید. مانند موردی که به دلیل اعتیاد پدر زن، و یا بدزبانی و فساد اخلاقی مادر او، احتمال انحراف فرزندان وجود داشته باشد. و یا دیدوبازدیدهای پشت سرهم و زیاد، باعث عقب افتادن بچه ها از درس خود شود و … .

دیدار با خانواده، تکلیف زن است!!!

دین اسلام و عرف رایج در جامعه، ترک معاشرت با بستگان نزدیک بخصوص پدر و مادر را زشت و ناپسند می داند. به علاوه، در روایات آمده که قطع رابطه با خویشاوندان، عمر را کوتاه می کند!!!. لذا ممانعت مرد از ملاقات زن با خانواده موجب سلب این حق قانونی از وی میگردد.

چگونه زن می تواند از حق خود دفاع کند؟

آیا مرد می تواند مانع ملاقات زن با خانواده اش شود؟!!!زن می تواند درمواردی که شوهرش، از دیدار او با خانواده خود جلوگیری می کند؛ از دادگاه بخواهد که او را مجبور به همکاری با زوجه در این زمینه نماید.ازطرفی اگر زن بتواند اثبات کند که مممانعت شوهر با ملاقات وی با خانواده اش، به اندازی او را در تنگنا و فشار روحی و عاطفی قرار داده؛ که ادامه زندگی مشترک را برایش غیرممکن ساخته است؛ دراینصورت می تواند به دادگاه دادخواست طلاق بدهد.

 

 

اگر شما نیز از رفتارهای نامنصفانه همسر خود رنج می برید؛ گروه تخصصی وکیل خانواده می تواند از حقوقتان دفاع کند. با ما تماس بگیرید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا